Закон, що посилює захист прав військових

Президент підписав Закон, що посилює захист прав військових, які отримали поранення під час служби в зоні проведення АТО.
Закон посилює захист прав військовослужбовців, які отримали травму (контузію, поранення, каліцтво) під час проходження військової служби, зокрема в зоні проведення АТО. Документ спрямований на вдосконалення процедури оформлення медичних довідок та інших документів для отримання військовослужбовцями передбачених законодавством пільг.
Необхідність прийняття відповідного Закону виникла через непоодинокі випадки коли військовослужбовці, які отримали поранення та особливо контузії під час бойових дій, не мали можливості отримати передбачені чинним законодавством пільги та компенсації внаслідок недосконалості положень Статуту внутрішньої служби ЗСУ.
Відсутність документів про одержання поранення, травми або контузії на момент огляду пораненого військово-лікарською комісією, надавала їй право зазначати у довідці замість «поранення» саме «захворювання», що й створювало для пораненого негативні юридичні наслідки.
Зміни до Статуту внутрішньої служби Збройних сил України, що внесені цим Законом, дозволяють впорядкувати процес отримання пораненими військовослужбовцями довідок про причинний зв’язок отримання поранення (травми, контузії, каліцтва) з виконанням військових обов’язків та створюють сприятливі умови для забезпечення реалізації передбачених законодавством прав на пільги пораненим учасникам антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ