Закріплення областей за олігархами до добра не доведе – Панькевич

“Україна дорого заплатить олігархам за допомогу у боротьбі з коронавірусом”, – про це написав на своїй Facebook сторінці голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич, предає Твоя Львівщина.

Націоналіст вважає, що закріплення областей за олігархами- феодалами до добра не доведе:
«Усі вже чули, що тепер Львівщину рятуватиме від коронавірусу одіозний олігарх Ахметов? Учора голова обласної ради особисто це підтвердив ще й висловив сподівання, що Фонд Ахметова, який «закріпили» за Львівською областю, допоможе з придбанням медичної апаратури та засобів захисту.

Ганебним уже є сам факт, що президент України «закріпив» за олігархами області, а отже майже офіційно розподілив сфери впливу. Замість того, щоб змусити їх повернути вкрадені кошти, заплатити несплачені податки, забрати незаконно приватизовані підприємства, він просить їх про допомогу… Такий шлях свого часу випробував попередній президент, який замість боротьби з олігархами, почав з ними співпрацю. Наприклад, призначив Коломойського головою Дніпропетровської ОДА…

Як ми знаємо, сучасні українські товстосуми – це далеко не меценати й філантропи на зразок Шептицького, Терещенків та інших. Вони ніколи нічого не роблять за покликом серця, а тільки задля ще більшої наживи. Так, Ахметов купить кілька апаратів ШВЛ, роздасть пайки самотнім пенсіонерам, а взамін захоче набагато більше. Що це буде? За безцінь приватизовані підприємства, земля задурно чи нерухомість для розширення бізнесу? І головне – це політичний вплив та контроль над місцевою владою, яка буде прислуговувати новому «феодалу».

Але нема чого дивуватися ЗЕ президенту – хто би сподівався від нього якихось державницьких кроків. Але є питання до «опозиційного» голови «непокірної» Львівської обласної ради. Як він підтримує таку олігархізацію? Невже нічого не тенькає, коли після численних антиолігархічних заяв і звернень облради він заявляє, що за областю закріплений фонд Ахметова? Мабуть, ні, бо ж тепер не треба заморочуватися, шукати гроші в бюджеті, перейматися тим, де дістати дефіцитні апарати та засоби захисту – на те є Ахметов і його менеджери…

Не вірю, що в місцевої влади виникнуть якісь докори сумління. Зрештою, вже не перший рік Львівщина є вотчиною таких собі «удільних князьків» Дубневичів, які добре чуються за будь-якої влади: і за Януковича, і за Порошенка, і за Зеленського, який трошки полякав і все пробачив. А місцева влада роками успішно служить цим місцевим олігархам і не соромиться.

Однак, може, їх застереже історія, яка б начебто сталася в Харкові. Кажуть, олігарх Ярославський, за яким Зеленський «закріпив» Харківщину, приїхав туди і заявив місцевій владі, що в нього доручення від президента, і він тепер тут найголовніший. То хто тепер головний на Львівщині?..» – зазначив Панькевич.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ