Замки Львівщини відтепер на балансі Міністерства культури України

Від 16 червня Золочівський, Олеський та Підгорецький замки знаходитимуться на балансі Міністерства культури України – інформує «Твоя Львівщина», посилаючись на видання: «Форпост».

Сьогодні представник Міністерства культури приїздив з робочим візитом до Львова, щоб підписати акт прийому – передачі Золочівського, Олеського та Підгорецького замків на баланс Міністерства культури. Відтепер Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького зможе інвестувати кошти у реставрацію замків.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Холода, замки потребують інвестицій, але до сьогоднішнього дня Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького не мала можливості інвестувати в них кошти.

“Золочівський, Підгорецький і Олеський замки були на балансі департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА. А користувачем цих замків є Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького. І, згідно з договором, вони не мали права інвестувати в капітальний ремонт, реконструкцію чи реставрацію цих замків. Тому дуже важливо було передати ці замки Міністерству культури. А Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького підвідомча Міністерству і може інвестувати кошти у ці замки – зекономлені чи кошти Міністерства. Тому, ми сподіваємося, що ці замки тепер матимуть нові інвестиції”, – розповів Юрій Холод.

Юрій Холод каже, що дані замки потребують реставрації та інвестицій у пам’ятки архітектури, які збереглись у цих замках та на території довкола них. Відтепер у замках можна буде проводити події та фестивалі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ