Збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню

Минулої доби на Донбасі збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, нарвавшись на втрати.

Ворого застосовував при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наші воїни негайно реагували на усі можливі загрози з боку загарбників, змушуючи їх припинити агресивні дії.

Тричі противник відкривав вогонь по українських захисниках поблизу Мар’їнки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”. Ворог обстрілював наших воїнів з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Таке ж озброєння окупанти задіяли і на підступах до Широкиного. Неподалік населеного пункту Павлопіль агресор застосовував міномети 82-го калібру та кулемети. А біля Новотроїцького – станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” загарбники активізувалися біля Хутору Вільний та обстріляли наших захисників з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем та кулеметів. Факт ворожої агресії з підствольних та автоматичних станкових гранатометів також зафіксовано неподалік Оріхового.

Такі підступні дії окупантів без відповіді не залишилися – вогнем зі штатного озброєння по позиціях загарбників українські підрозділи рішуче подавили активність противника.

За минулу добу втрат серед українських захисників внаслідок ворожих обстрілів немає.

За даними розвідки, 5 липня наші оборонці знищили двох та поранили щонайменше ще двох загарбників.

Від початку поточної доби збройні формування РФ шість разів порушили режим припинення вогню, у переважній більшості із озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії бойового зіткнення.

Зокрема, у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Північ”, по позиціях українських захисників неподалік Новгородського ворог вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм. Також на світанку противник застосував 120-ти мм міномети біля того ж Новогородського, а також на підступах до Зайцевого і Південного. Крім того, агресор провокував наших воїнів з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поруч Хутору Вільний.

Ще одного разу противник обстріляв з мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів наші позиції у районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід” поблизу Верхньоторецького.

Своїм вогнем із дозволеного озброєння наші захисники придушили активність ворога.

За наявною інформацією, за поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ