Збройні сили України отримають нову зимову форму

Військовослужбовці, які виконують завдання в зоні АТО, до кінця вересня отримають нові комплекти зимового одягу.
Про це розповів заступник начальника центрального управління речового забезпечення тилу ЗСУ Дмитро Кузнєцов, повідомляє Міноборони.
«На сьогодні у центрах забезпечення ЗСУ накопичено необхідний ресурс майна, який дозволяє розпочати забезпечення військ. У першу чергу організовано забезпечення військ, задіяних до виконання завдань у районі АТО, відновлення боєздатності військ, а також надалі буде організовано забезпечення військ, які перебувають у пунктах постійної дислокації. За планами до кінця вересня цього року ми завершимо речове забезпечення. Вироблено більше сотні тисяч комплектів. Порівняно з минулим роком це на 20% більше», – сказав Кузнєцов.
При цьому він додав, що весь особовий склад до кінця року отримає нову зимову форму. Кузнєцов зауважив, що вартість зимового комплекту складає приблизно 8 тис грн.
Уперше в комплект одягу входять куртки зимові з поліпшеним утепленням, флісові куртки, зимові флісові рукавички з замшевими наддолонниками, вводиться шарф «труба». Додатково було введено два комплекти зимової білизни, три пари зимового взуття з високими берцями.
Термін експлуатації зимового костюма в пункті постійної дислокації становить три роки. У зоні АТО терміни експлуатації не встановлюються, у разі пошкодження речового майна при виконанні бойових завдань воно замінюється.
Зимова куртка з даного комплекту може використовуватися в температурному діапазоні від +10 до -30 градусів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ