«Зелений» тариф у дії: українці все частіше переходять на автономну електрику

Українці все частіше переходять на автономну електрику, цьому сприяє швидке поширення сонячних систем у всьому світі, – прес-служба ЛОДА.
Додатковим стимулом до цього стало введення «зеленого» тарифу, який дає можливість продавати надлишки електроенергії в мережу за підвищеною вартістю, що значно зменшує термін окупності установок.
Побутовий споживач має право на встановлення у своєму приватному домогосподарстві генеруючої установки, призначеної для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання, величина встановленої потужності якої не перевищує 30 кВт, але не більше потужності, дозволеної до споживання за договором про користування електричною енергією, та має право продавати енергопостачальнику таку енергію за «зеленим» тарифом в обсязі, що перевищує місячне споживання електроенергії приватним домогосподарством.
Не потрібні ліцензія, не потрібно виконувати вимоги відносно «місцевої складової», встановити власну електростанцію і продавати електроенергію за «зеленим» тарифом може любий споживач електроенергії. Порядок продажу та обліку такої електроенергії, а також розрахунків за неї затверджується національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ