Зеленський озвучив план України на 2024 рік

Посилення протиповітряної оборони України є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку.

Так президент України Володимир Зеленський відреагував на створення під час 17-го засідання у форматі Рамштайн коаліції розвитку ППО.

Володимир Зеленський наголошує: Україна надзвичайно вдячна всім партнерам, які вже ухвалили важливі рішення щодо зміцнення протиповітряної оборони.

– Оскільки Україна – велика країна, наша потреба в системах ППО є значною. Проте ми впевнені, що посилення наших спроможностей ППО є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку, завдяки якій наші партнери також заощадять значну кількість ресурсів у довгостроковій перспективі, – переконаний президент України.

Глава держави нагадує: з 2022 року Україна звільнила понад половину окупованої Росією землі.

У 2023 році Україна вигнала російський флот із більшої частини Чорного моря.

– 2024 рік має стати роком, коли Україна скине Росію зі свого неба, – певен Володимир Зеленський.

П’ять причин посилити протиповітряну оборону України
На переконання президента України Володимира Зеленського, є щонайменше п’ять причин, чому посилення протиповітряної оборони України є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку.

Передусім кожна система ППО й кожна ракета, надана Україні, рятує життя.
До кожного великого міста та регіону, які будуть повністю закриті надійним повітряним щитом, зможе повернутися з-за кордону більше людей. Потенційно – мільйони. Це дасть значний поштовх економіці України, допоможе Україні зменшити бюджетний дефіцит і, як наслідок, потребу в міжнародній фінансовій допомозі.
Що сильніша протиповітряна оборона, то більшим буде успіх України в Чорному морі, морський експорт, захист свободи судноплавства та стабільність. Це дасть змогу Україні доставляти сотні тисяч додаткових тонн продовольства через більш безпечний морський експортний коридор та протидіяти глобальній продовольчій кризі.
Кожна додаткова система протиповітряної оборони та ракета економить ресурси, які інакше будуть потрібні для відновлення зруйнованих об’єктів, критичної інфраструктури, енергосистем, електромереж тощо.
Позбавлення Росії можливості тероризувати Україну ракетами та безпілотниками змусить агресора відмовитися від цієї тактики, що загалом сприятиме наближенню перемоги.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ