Зеленський підписав важливий закон щодо російських книжок

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що підписав ухвалений парламентом ще рік тому закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України».

Про це глава держави повідомив у Telegram. ««Вважаю закон правильним», – зазначив він.

Володимир Зеленський пояснив, шо раніш не підписував закон через прохання двох міністерств – юстиції та закордонних справ – ветувати його через невідповідності нормам Конституції України та нормам та стандартам ЄС у сфері прав людини.

Президент зазначив, що текст закону надісланий інституціям Європейського Союзу для додаткової оцінки того, чи можуть окремі норми закону вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації Висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Раніш Володимир Зеленський підписав два закони, що стимулюють виробників безпілотних літаючих апаратів під час воєнного стану в Україні.

Ще Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №9107-1, який дозволяє виводити з ринку системно важливі банки, якщо їхні акціонери перебувають під санкціями.

Згідно з ще одним важливим законом за підписом Зеленського, в Україні будуть відзначати День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 травня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ