Зеленський запропонував G7 розмістити на кордоні України й білорусі міжнародну місію

Президент України Володимир Зеленський згадав на засіданні «Групи семи» (G7) додаткову загрозу, яка зараз виникла зі сторони білорусі.

«Територія білорусі вже застосовується для ударів по Україні. І зараз бачимо більшу загрозу. росія намагається прямо втягнути білорусь у цю війну, розігруючи провокацію з тим, що ми нібито готуємо удар по цій країні. Опосередковано вона вже втягнула їх. А прагне втягнути безпосередньо», – зазначив Зеленський.

«Україна не планувала й не планує військових заходів проти білорусі. Нас цікавить лише відновлення нашої територіальної цілісності. Але, щоб повністю зняти цю провокацію, щоб зняти ці наративи, які звучать від Лукашенка, щоб зняти навіть припущення щодо будь-якої загрози нібито від нас, ми пропонуємо своє рішення», – наголосив він.

Натомість він запропонував розмістити на кордоні України й білорусі місію міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації.

«Формат може бути опрацьований нашими дипломатами. І я прошу вас на рівні «Групи семи» підтримати цю нашу ініціативу», – зазначив він.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ