Жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає, – Маляр

Жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає. Профільний комітет парламенту доопрацьовує законопроєкт “Про внесення змін до статті 1 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу»”.

Міністерство оборони оборони вже направило свої пропозиції до цього законопроєкту, які передбачають, що взяття на військовий облік жінок носить тільки добровільний характер, повідомила в фейсбук заступниця міністра Ганна Маляр.

Разом з тим, розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, паралельно Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік – до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков, – заявила вона.

Норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом. Наказ не змінює норм чинного законодавства, але дозволить парламенту доопрацювати і внести зміни до законів, аби врегулювати це питання.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ