Зміни з 1 червня 2018 року: ціни, тарифи, комуналка

В Україні у червні 2018 року може зрости ціна на газ для населення, а також посилиться відповідальність за несплату боргів за комунальні послуги.
Новини Львівщини
Кабінет міністрів України ухвалив рішення не підвищувати ціну на газ для населення до 1 червня. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду 28 березня без обговорення.
Відповідальність за непогашену комунальну заборгованість стане більш жорсткою. З 10 червня 2018 року набуває чинності Закон України Про житлово-комунальні послуги, в рамках якого відповідальність споживача за непогашену заборгованість стане більш жорсткою. Закон передбачає нарахування пені за кожний день її прострочення, обмеження та припинення надання послуги в цілому.
З 1 червня посвідка на проживання видаватиметься у формі ID-карти. Уряд затвердив новий зразок бланка посвідки на постійне проживання та порядок її оформлення і видачі.
Курс долара може змінитися на користь гривні. У найближчі кілька місяців усі фактори будуть на боці української національної валюти. Так, зростають ціни на сировинних ринках, закінчився опалювальний сезон, збільшуються експортні виручки аграріїв. Єдине, що може зупинити ревальвацію гривні – “погані” новини від МВФ.
Пальне може подорожчати через зростання цін на нафту.
Нацбанк з 1 червня почне впровадження нового нормативу для банків – коефіцієнта покриття ліквідністю. LCR відображає рівень стійкості банку до короткострокових шоків ліквідності, характерних для кризових періодів, коли відбувається значний відплив коштів клієнтів.
З 1 червня Міносвіти планує здійснювати ліцензування освітньої діяльності вищих навчальних закладів виключно в електронному вигляді. Ліцензійні справи реєструватимуться у порядку надходження їх до Міносвіти згідно з електронною чергою.
Кабінет міністрів України збільшив преміальні Всеукраїнського конкурсу Учитель року – переможці отримуватимуть по п’ять мінімальних заробітних плат. Постанова набирає чинності з 1 червня 2018 року.
Кабмін погодив з 1 червня старт пілотного проекту з мультимодальних переміщень транзитних відправлень Укрпоштою.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ