ЗНО з математики стане обов’язковим

3 2021 року усі випускники шкіл писатимуть ЗНО з математики. Про це розповіла міністр освіти і науки Ганна Новосад в інтерв’ю виданню «РБК- Україна».

«Воно буде дворівневим, але не потрібно цього лякатися. Нам треба усвідомити, що є проблема зі знаннями з математики, – зазначила міністр. – Ми маємо загалом побороти страх дітей перед математикою – це має стати результатом зміни змісту освіти та методик викладання. Тому що діти, коли вони щось не розуміють, спочатку цього бояться, а потім ненавидять. І потім це супроводжує все життя. Насправді через нормальні методики викладання, нормальний зміст програми, дуже важливо цей страх перед предметом побороти. І дати дітям впевненість у собі».

Додамо, на початку грудня було опубліковане міжнародне дослідження PISA, яке щороку проводиться серед 15-річних школярів у десятках країн, щоб оцінити рівень їхньої грамотності та можливості застосовувати знання на практиці. Україна вперше брала участь у дослідженні. Виявилося, наші учні сильно відстають у якості вивчення математики.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ