Зовнішню рекламу вздовж доріг хочуть заборонити

До Верховної Ради подали законопроєкт, який, з-поміж іншого, пропонує заборонити зовнішню рекламу у смузі відведення автомобільних доріг. Відповідний законопроєкт №7696 зареєстрували у Верховній Раді 25 серпня. Його ініціатором є прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Громадське.
Так, законопроєктом пропонується заборонити розміщення об’єктів зовнішньої реклами у смузі відведення автомобільних доріг загального користування.

Автори документа зазначають, що реклама у межах смуги відведення доріг, особливо на основних під’їздах до великих міст та обласних центрів, призводить до інформаційного перевантаження, додаткової фіксації погляду водія та збільшенню часу його реакції під час керування автомобілем.

У законопроєкті вказується, що зовнішня реклама, незалежно від бажання водія, відвертає на декілька секунд його увагу від дороги, що може стати причиною аварії.

Окрім того, рекламоносії на узбіччях доріг створюють перешкоди дорожнім механізмам, особливо взимку, що, своєю чергою, не забезпечує належне утримання проїзної частини та узбіч автомобільних доріг.

Наразі цей законопроєкт розглядає відповідний комітет Верховної Ради.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ