10 тис. мешканців без газу через випробування “Львівгазвидобування”

Не встигли зі своєю роботою і залишили без газу більше 10 тис. людей. Новояворівськ, Шкло та ще п’ять сіл Яворівщини стали заручниками випробувальних робіт «Львівгазвидобування». Випробування затягнулися довше, ніж планувалося і мешканцям на півдоби перекрили блакитне паливо.
Хоча аварії не газогоні не було, перед тим як запустити блакитне паливо, газовики ретельно перевіряють мережі.
«У системі було повітря, щоби воно не пішло мережами до споживачів і люди могли відразу, користуватися газом, ми продули мережі», – пояснює слюсар аварійної служби Ігор Баліцький.
Перед тим, як запускати газ, аварійна служба через гучномовець повідомляє мешканців, аби перекрили газові крани. Газовики мають пересвідчитись, чи не залишили хазяї увімкнені прилади, коли зник газ.
Газу не було понад півдоби. Газовики кажуть, що були змушені перекрити вентель, аби не створити небезпеки аварій. «Львівгазвидобування» проводило вогневі роботи.
«Ці випробування затягнулися до пізнього вечора. А у зв’язку з тим, що відновляти газопостачання в темний час заборонено, було прийнято рішення припинити газопостачання на ніч і відновити його в день», – пояснює керуючий Яворівського відділення ПАТ «Львівгаз» Андрій Марков.
До вечора середи газовики відновили постачання усім споживачам.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ