100-ліття відсвяткувала мешканка Яворівщини

Ганна Олексіївна Кузьмич відсвяткувала 100 років.

Привітали ювілярку, подякувала за нелегку працю, витримку в часи голодоморів, воєнного лихоліття та післявоєнної відбудови представники районної та місцевої влади, односельчани, родичі, друзі.

Іменинниці вручили цінний подарунок, солодощі та квіти, а також надано одноразову грошову допомогу.

Народилась Ганна Олексіївна 14.01. 1920 році в селі Дацьки, хоча стверджує, що за словами мами, народилася під час збирання картопля, «потім зібрали капусту, трішки віддихнули, аж потім записали метрику».
В селянській родині було шестеро дітей. Батьки й старші діти з раннього ранку трудилися, заробляючи на хліб. Росла дівчинка красивою, розумною, працьовитою. Вийшла заміж за вдівця, який мав 3 дітей і спільно їх виховували. Працювала санітаркою. Ганна Олексіївна мала велику господарку і не могла сидіти без роботи. Коли їй зробили операцію (15 років тому) по видаленню грижі їй сказали, що нічого важкого не можна підіймати, однак ще двічі після цього їй зшивали шви, які розійшлися через недотримання рекомендацій лікаря і давали невтішні прогнози.
Однак вона була сильна духом і не збиралась вмирати. Ювілярка ділиться рецептом довголіття : «Це правильне харчування: дуже люблю капусту, пенцак (перловка), не вживаю алкоголю і до роботи «вогень». Про це повідомляє Яворівська РДА.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ