17 тисяч доларів мешканка Яворівщини заробляла за незаконне переправлення військовозобов’язаних

На Львівщині правоохоронці заблокували ще один канал незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон.
За 17 тисяч доларів зловмисниці обіцяли виготовити для чоловіка призовного віку комплект фіктивних документів для безперешкодного виїзду з країни. За скоєне вони понесуть кримінальну відповідальність.
Зловмисниць викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.
Як встановили правоохоронці, за 17 тисяч доларів мешканка Яворівського району віком 53 роки та її співучасниця – 45-річна жителька міста Тернопіль, взялись виготовити для чоловіка призовного віку комплект фіктивних документів, які надавали йому можливість виїхати за межі країни в умовах воєнного стану, а також переправити «клієнта» через державний кордон України в одну з європейських країн.
Одну із фігуранток, мешканку Львівщини, правоохоронці затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання нею першого траншу грошей від «клієнта» у сумі 11 тисяч доларів. Також під час санкціонованих обшуків за місцем проживання її співучасниці правоохоронці виявили та вилучили значні суми коштів у різних валютах, мобільні телефони та інші речові докази причетності до протиправної діяльності.
Зловмисницям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ