24 ОМБр імені короля Данила взяла участь в урочистих заходах в Мар’їнці

Сьогодні, бійці Королівської бригади долучились до урочистих заходів з нагоди 5-ї річниці звільнення міста Мар’їнка, що відбувались в Мар’їнському районному будинку культури. Про це повідомляє пресслужба 24 ОМБр імені короля Данила.
У 2014 році, одночасно із захопленням терористами влади у Донецьку, Мар’їнка опинилася у їх полі зору. У червні 2014 року, всупереч плану Президента України з мирного врегулювання ситуації в східних регіонах, учасники незаконних збройних формувань підконтрольних Росії готувались до штурму. У Мар’їнці з’явились скупчення бойовиків та військової техніки. Як відповідь на регулярні обстріли, а також просування бойовиків углиб території країни, 30 червня 2014 року Президент скасував режим одностороннього припинення вогню. Контрнаступ ЗС України по всій лінії розмежування розпочався вранці 1 липня 2014 року. В ніч з 11 на 12 липня, у Мар’їнку, на зміну оманливому спокою, прийшла війна – місто було обстріляне бойовиками з РСЗВ «Град». Мирне населення або ховалося в підвали, або поспіхом залишало свої будинки. 15 липня бойовики зайняли райвідділ міліції і вивісили над ним свій прапор. Відтоді у місті тривали бойові дії: лунали вибухи, збільшилася кількість пошкоджених будинків. В останні місяці літа Мар’їнка згорала не від палючого сонця, а від масштабних бойових дій. У серпні українські війська розпочали контрнаступ на Донецьк і першочерговим завданням було звільнення Мар’їнки. 4 серпня добровольці «Азову», батальйону «Шахтарськ» та військові 51 бригади штурмом витіснили бойовиків з їхніх позицій і наступного дня, 5 серпня 2014 року, над містом знову замайорів жовто-блакитний прапор.
В ході урочистих заходів, в будинку культури вітальні слова звучали від імені голови донецької військово-цивільної обласної адміністрації, виконуючої обов’язки голови Мар’їнської райдержадміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації м. Мар’їнка та с. Побєда, заступника командувача об’єднаного територіального управління «Схід». Також до слова був запрошений командир 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила:
«Вітаю Вас з цим святом. Це свято усього українського народу. Бажаю усім в першу чергу миру. Альберт Ейнштейн казав: «Мир не можна утримати силою. Його можна досягти лише через порозуміння». Порозуміння між Сходом і Заходом України завжди було, є і буде. Той ворог, який сіє між нами якісь непорозуміння – буде розгромлений і знищений, а над нашою країною знову запанує мир.
В бригаді служать як представники Західної України, так і представники Сходу. В тому числі і мешканці Мар’їнського району. Це мужні і відважні воїни» – наголосив Валерій Федорович Гудзь.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ