Яворів може стати селищем

31 місто і 27 селищ можуть зникнути на Львівщині. Пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Перелік в розрізі області населених пунктів, які втрачають свій статус, і тих, кого омине ЗЕініціатива, – за посиланням http://tiny.cc/n0vpjz.

«Законопроект 2804.
Про засади адміністративно-територіального устрою України, котрий уряд подав до Верховної Ради, передбачає, що містом має право бути лише той населений пункт, який має 20 тис жителів, а селище – відповідно 5 тис. Гончарук чомусь вирішив, що історія створення міст не має ніякого значення.
А от для членів українського уряду, які таки мають намір розібратися в історії українських міст, та для особливо просунутих розробників законопроекту з Мінрегіону – даю лінк на довідку від істориків ЛНУ Франка http://tiny.cc/syvpjz.

Членам комітету з місцевого самоврядування Верховної Ради: турборежим в ідеалі – добра справа, а децентралізацією можна все виправдати, та трохи зважайте на реальний стан справ й історію українських міст.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ