514-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

514-й день війни.
Про головне за минулу добу на Яворівщині:
▫️8 123 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️Культуру Яворового краю популяризують поза межами України! У польському місті Гораєць відбувся творчий фестиваль “Фольковіско”. Участь у фестивалі також взяли творчі колективи та майстрині народної творчості із Яворівської громади. Кожен з учасників привіз з собою частинку багатої української культури, демонструючи вміння та талант виготовлення народних виробів. Також на фестивалі поляків частували смачним Яворівським пирогом, який разом з Яворівською іграшкою та розписом увійшов у список нематеріальної культурної спадщини: http://surl.li/jhoir
▫️Куди піти у Яворівському районі на вихідні: перелік подій у розрізі громад: http://surl.li/jhojk.
▫️У Новояворівському ліцеї представили нового директора. Конкурс на заміщення посади керівника Новояворівського ліцею відбувся 18 липня 2023 року. До цього, протягом 3,5 роки, навчальний заклад функціонував без керівника, а обовʼязки директора виконувала Ольга Володимирівна Стасів. Процедура проведення конкурсу здійснювалась у трьох етапах, відповідно до Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Новояворівської міської ради. За підсумками конкурсного відбору переможцем визначено Макоус-Заставну Тетяну Іванівну. Вітаємо та бажаємо успіхів у роботі.
▫️На Яворівщині продовжують надавати безкоштовну допомогу ВПО. Днями у ККЦ Яворівській ВА представник Норвезької народної допомоги ГО “Жіночі перспективи” надали безкоштовну психологічну та юридичну допомогу жінками з числа ВПО, які опинилися в тяжких життєвих обставинах. Допомогу отримала 31 особа.
▫️У Яворівській громаді відбулось перше навчання з базової підготовки громадян України до національного спротиву. Навчання організовують представники добровільного формування територіальної громади (ДФТГ) за дорученням 103-тої окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України: http://surl.li/jhonu.
▫️Власники житла можуть подати заявку на компенсацію за прихисток переселенців дистанційно. З формами таких повідомлень і заяв можна ознайомитися за посиланням – http://surl.li/jhhou.
Разом переможемо.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ