551-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

551-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▫️8037 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️Продовжив мандрівку Яворівщиною в постійній рубриці “Спадщина сторінками минулого”. Цього разу історія про об’єкт культурної спадщини Яворівського району- Дзвіниця церкви Св.Параскеви у селі Залужжя: http://surl.li/knmtz.
▫️У с. Бортятин Судововишнянської громади Митрополит Макарій у співслужінні духовенства Мостиського деканату очолив літургію у храмі Успіння Пресвятої Богородиці з нагоди храмового свята, де було відслужено чин водосвяття, також чин освячення дзвіниці і дзвонів. Вітаємо настоятеля храму о. Михайла та парафіян з визначною подією. Хай Всевишній подає сили та допомагає вам у всіх ваших починаннях. За Божественною літургією митрополит підніс молитви за наших воїнів, за звільнення України від загарбників, за перемогу над ворогом: http://surl.li/knmve.
▫️У Івано-Франківській громаді Архиєпископ Української Православної Церкви владика Яків спільно з духовенством урочисто освятили храм парафії Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ у селі Поріччя після його відновлення: http://surl.li/knmwt.
▫️Вкотре закликаю, не паліть сухостою – це шкодить здоров’ю та довкіллю! Так, тільки за минулу добу рятувальники ліквідували пожежу сухої трави с. Бортятин на площі 500 м.кв. та поклади торфу в с. Поруденко площа загорання становила 100 м.кв. Спалювання сухої трави загрожує виникненням значних масштабних пожеж, що є небезпечним не лише для природних систем, але й для здоров’я людей, особливо для тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами: http://surl.li/knmxp.
Бережіть себе. Спокійного усім дня!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ