561-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

561-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▫️Виникла пожежа автомобіля Toyota Cemry у м. Яворів поблизу об’їзної.
▫️8024 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️Фінансова підтримка підприємницької ініціативи учасників АТО (ООС), ветеранів війни! Це – один із напрямів Концепції підтримки Захисників та Захисниць, яку напрацювали у Львівській ОВА. Отож, якщо ви учасник АТО/ООС, ветеран повномасштабної війни з росією і також бажаєте взяти участь у програмі, звертайтесь у департамент економічної політики Львівської ОДА. Документи необхідно подати до 21 вересня за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 18 (контактний тел.: 299-92-79). Детальніше про ініціативу: https://loda.gov.ua/news/77561
▫️Львівська обласна Мала академія наук запрошує на навчання! Гуртки є безкоштовними для учнів Львівської області. Вони проводяться двічі на тиждень за найрізноманітнішими програмами від журналістики до робототехніки, від математики до психології. З переліком гуртків можна ознайомитись на сайті https://oman.lviv.ua/info/.
▫️Провів нараду з керівниками Яворівської та Новояворівської громад та силовиками Яворівщини. Обговорили про обстановку в районі щодо продажу алкоголю військовим на території громад, комунікація силовиків з громадами, дотримання правопорядку та законності. Продовжуємо жити в умовах воєнного стану. Працюємо на безпеку, йдемо до перемоги: http://surl.li/kvwna.
▫️Уряд компенсуватиме роботодавцям витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 22 серпня 2023 року. Передбачається надання компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць: – для осіб з інвалідністю І групи до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат);- для осіб з інвалідністю ІІ групи – до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат). Більш детальніше за посиланням:
https://www.kmu.gov.ua/…/deiaki-pytannia-nadannia…
▫️Аграрії Львівщини можуть отримати міні-гранти по 10 000 євро на впровадження заходів з енергоефективності. Детальніше про Проєкт “Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час” за посиланням: https://1ll.ink/1TNQx Зразок заявки – за посиланням: https://1ll.ink/XMYYM. Дедлайн подання заявки: 8 вересня 2023 р. За додатковою інформацією щодо конкурсу звертатися до менеджера проєкту Сергія Касяна за номером +380505124805.
▫️Яворівська громада отримала грант на 680 тисяч гривень для розвитку добровільного пожежного руху! Нещодавно завершився конкурсний етап грантової програми «Конкурс мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP», в якому взяло участь 12 територіальних громад з усієї України. З обраних восьми грантів Яворівська міська рада отримала фінансування на два своїх проєкти: 496 710 гривень на проєкт “Комфорт та умови роботи: запорука розвитку добровільного пожежного руху”, який спрямований на покращення умов добровільної пожежної команди у Бунові: електрофікацію гаражного боксу для пожежної машини, утеплення фасаду, створення необхідних умов для чергового та кімната інвентарю; 184 010 гривень на проєкт “Безпека в дії: розкриваємо світ добровільного пожежного руху”, який передбачає створення сучасного класу безпеки у Яворівській школі №2, придбання форми “юних рятувальників”, сучасного інвентаря для занять. Для повноцінного втілення наших проєктів у життя планується дофінансувати їх з місцевого бюджету: http://surl.li/kwhlz.
Разом до перемоги.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ