6-ий день поспіль в Яворівському районі триває акція «Яворівщина – не сміттєзвалище»

В Яворівському районі просять не возити львівське сміття вночі.
Сміття зі Львова можна возити на чинне сміттєзвалище Яворівського району. Проте є обмеження: 3 сміттєвози вдень з 8 години ранку до 10 години вечора. Про це розповів голова земельної і екологічної комісії Яворівської районної ради Сергій Дяків.
«Територія в селі Терновиці, де облаштоване чинне районне сміттєзвалище, є комунальним підприємством Яворівської районної ради. І для того, аби возити сміття на цю ділянку, потрібно мати офіційні договори. Минулого тижня Терновицька сільська рада дозволила возити львівське сміття на це сміттєзвалище, але є умова – тільки з 8 години ранку до 10 години вечора. Також Терновицька сільська рада ввела обмеження на кількість машин – 3 сміттєвози на день», – розповів Сергій Дяків.
Нагадаємо, що 6-ий день поспіль в Яворівському районі триває акція «Яворівщина – не сміттєзвалище». На в’їзді на сміттєзвалище поблизу Новояворівська (перехрестя Терновиця – Чолгині з траси Львів – Краковець) активісти з усього району встановили постійний блок-пост.
Активісти також вимагали копії договорів із підприємствами перевізниками відходів. Ще досі відповіді не отримали і взагалі чи отримають її від комунального підприємства “Новояворівськжитло” сумніваються. Адже сьогодні спливає законний термін надання відповіді.
Зауважимо, що на вчорашній сесії Новояворівської міської ради, мер міста публічно дав доручення директору КП “Новояворівськжитло”, Галині Сичак, підготувати копії небхідних документів і надати коректну відповідь (бо дана інформація не є конфіденційною, як це було вказано минулого разу) без порушення основних вимог Закону України “Про доступ до публічної інформації”.
Крім того, зі слів мера Новояворівська, Василя Муравля, така документація, а саме, договори із ТзОВ “Санком-Львів”, почали активно вилучатись працівниками прокуратури, у рамках кримінального провадження по перевізнику сміття.
Що ж до системи відеоспостереження за в’їздом сміттєвозів, то Василь Муравель наголосив, що на це коштів зараз у міста немає. Але якщо районна рада чи спонсори захочуть надати таке обладнання, то він особисто не буде заперечувати.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ