708-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

708-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:
▫️Другий великий обмін полоненими! Ще 207 наших людей повернулися додому! Це воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції. Серед них є оборонці Маріуполя, військові, які були на «Азовсталі», острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках. Серед захисників наш земляк повернувся додому Владислав Івахов з Яворова. Служив у 36 окремій бригаді морської піхоти. Захищав Маріуполь. Потрапив у полон у травні 2022 року. Також на Яворівщину з полону повертається Вʼячеслав Бутрім. Чоловік родом з Новогродівки Донецької області. Служив у 105 окремій бригаді територіальної оборони. З травня 2023 року перебував у полоні. Через напад pociї мама захисника змушена була шукати прихисток у Новояворівську. Син зараз їде до неї. Вітаємо наших воїнів вдома. Молимося, щоб кожен український захисник та захисниця повернулись на рідну землю.
▫️Два рази приходило сповіщення про повітряну тривогу.
▫️7675 осіб зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️5 лютого о 12:00 відбудеться онлайн-презентація посібника від МОН «Як говорити про російсько-українську війну в школі. Уроки стійкості, боротьби та перемог».Такі уроки покликані допомогти учнівству формувати активну громадянську позицію, навчатися розрізняти факти й фейки та не піддаватися маніпуляціям і ворожій пропаганді. Посібник учителі можуть використовувати під час підготовки до цих уроків — у форматах виховної чи класної години, уроків громадянської та історичної, мовно-літературної галузей тощо. Долучайтеся до події, щоб не пропустити трансляцію: bit.ly/3UmwTd1. Ознайомитися з посібником можна завчасно — завантажуйте: bit.ly/3GUcggw.
▫️Судововишнянська початкова школа має нове укриття. Відремонтували його в рамках проекту «Капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту. Загальна сума використаних коштів понад 1,5 млн гривень. Тут відведено грунтові води, встановлено рекопераційну систему, змінено електричну проводку, змінено систему опалення. Також зроблено капітальний ремонт стін та підлоги. Від тепер під час повітряної тривоги діти проводять час у комфортних та теплих умовах: http://surl.li/pzsex.
▫️Діти військовослужбовців та ветеранів, загиблих, полонених та безвісти зниклих військових, а також внутрішньо переміщені особи віком 5-12 років мають можливість безкоштовно тренуватися в ХК «Галицькі Леви» – офіційна сторінка. Таку можливість діткам дарує фундація МРІЯ – Львівське представництво. Щоб долучитись необхідно заповнити форму: https://forms.gle/9yrmxCSvDNpfXnj77.
▫️У Новояворівській громаді благодійники Damian Kromer, Oleh Lypovyy, Taras Dykyy, Iryna Baryliuk, Oleg Dikiy передали гуманітарну допомогу для дітей з числа внутрішньо переміщених. Відтак ноутбук отримали діти, батьки яких є військовослужбовцями «Азовсталі» і, на жаль, зараз перебувають в полоні. Також учениці-випускниці 11 класу Камʼянобрідської школи, як додатковий стимул і допомогу в навчанні. Дякуємо за доброту та підтримку.
Разом переможемо!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ