923-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

923-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівського району за добу.
▪️У ніч на 3 вересня 2024 року ворог завдав удару трьома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Криму, керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Курської обл. – рф. та 35-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» (райони пусків – Курська обл. – рф., мис Чауда – Крим). До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 27 ударних БпЛА «Shahed-131/136», шість – локаційно втрачені, інформація про руйнування чи потерпілих не надходила. Ще два ворожі безпілотники полетіли в напрямку Бєлгородської обл. та окупованої Донеччини. Протиповітряна оборона працювала у Київській, Одеській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській та Сумській областях.
▪️7133 особи зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▪️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▪️Новий пакет військової допомоги. Вчора на перемовинах Президент України Володимир Зеленський з Премʼєр-міністром Нідерландів говорили про посилення ППО, про нові системи ППО, про ракети до них, про F-16 для України, про всю необхідну зброю для нашої оборони проти російського окупанта. Снаряди для воїнів, техніка і захист життя по всій країні – зокрема, нашої енергетики. Дякуємо Нідерландам: https://www.facebook.com/zelenskyy.official/videos/522925270187100.
▪️Ще 45 волонтерів успішно закінчили Літню школу «Почуй лікаря» та готові навчати дітей піклуватися про своє здоровʼя. Організувала захід Громадська організація «Птаха України» за підтримки Львівської ОВА, Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА та Департамент освіти і науки Львівської ОДА. Детально: https://loda.gov.ua/news/114083.
▪️Нещадно знищувати окупантів, техніку та все, що може зазіхати на мир, спокій і цілісність України – це про захисників 45 окрема артилерійська бригада Збройних Сил України. На відео воїни демонструють знищення техніки БМ-21 «Град» із подальшою детонацією:
https://www.facebook.com/LvivskaODA/videos/1186744669041825.
▪️Графік візитів організацій-партнерів до координаційних офісів цього тижня 3-6 вересня. Зареєструватися попередньо на всі послуги Координаційного офісу можна заповнивши анкету: https://forms.gle/HUjxTNvY7JBFnmfP9. Нагадаю, у Яворівському районі люди у потребі можуть безкоштовно отримати різні види допомоги. Якщо ви проживаєте у районі та потребуєте допомоги, ви можете звернутись до Офісу підтримки до менеджерів, які координують та допомагають отримати допомогу. Адреси Офісів: Яворів – вул.Шашкевича, 1а, 0674710344, Новояворівськ – Шевченка, 1, 0674710630.
Разом переможемо.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ