Автори книжки “Чернилява: події і люди” звертаються до усіх

Автори книжки “Чернилява: події і люди” – Роман Турко і Михайло Падура звертаються до мешканців села Чернилява, жителів Яворівщини та усієї України:
“Понад 20 років ми працюємо над історією Черниляви, свого рідного села – вишукуємо і опрацьовуємо рукописні документи архіву церкви св. Миколая у Черниляві, архівів Яворова і Львова, вивчаємо газетні і літературні матеріали, збираємо спогади, записуємо перекази і легенди села. Зараз ми готуємо до друку велику книжку під назвою “Чернилява: події і люди” і хотіли б, щоб ця книжка вийшла у світ до кінця 2017 року.
Звичайно, що для видання книжки потрібні великі кошти. Значну частину грошей ми вже зібрали, але це дуже мало для видання книжки більшим тиражем.
Книжка має 820 сторінок, багато чорно-білих фотографій, одну більшу вкладку кольорових фотографій з минулого та сучасного життя Черниляви; книжка буде мати тверді обкладинки і буде прошита нитками, щоб добре розкриватися.
Приблизна ціна книжки 200 гривень. Прохання було б скласти наперед 100 гривень, а друга половина грошей буде залежати від загальної ціни книжки після її видання.
Матеріал книжки охоплює час від перших кам’яних сокир, знайдених на території села, і до наших днів. Це книжка про події, що відбувалися на території Черниляви, і про людей, котрі в різні часи тут жили. Є знайдений напис на сторінці церковної метрики латинською мовою, який у перекладі звучить так: Я готовий померти за село Черниляву. І в різні часи були такі, що справді помирали за Черниляву, і такі, що жили для добра Черниляви”.
Ми, як автори книжки, дуже б хотіли, щоб така книжка про Черниляву була у кожній хаті мешканців Черниляви, Ліска і Ковалів, а також на столі тих чернилявців, котрі в силу певних причин покинули рідне село і далеко від України живуть спогадами про Черниляву.
Тому, ми щиро звертаємося до всечесних отців трьох наших церков, керівників школи, сільської ради, депутатського корпусу і бібліотеки про допомогу. Саме Ви, шановні, можете своїм авторитетом серед мирян, батьків Ваших учнів, громадян, Ваших виборців і читачів заохотити всіх мешканців села підтримати акцію „Купи книжку, яка розповідає про тебе і твоїх предків”. З Вашою допомогою ми здійснимо нашу мрію, щоб у всіх мешканців села було вдома принаймні три книжки:
1. Біблія, яка вчить любити Бога.
2. “Кобзар” Шевченка, який вчить любити Україну.
3. “Чернилява: події і люди”, яка вчить любити рідне село і його людей”.
8a43471eb72a0ebdf738d0777658dd46

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ