Будьте свідомими! ❌Не паліть суху траву!

Не зважаючи на численні застереження та заклики рятувальників – населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки у екосистемах, та прибирати територію шляхом спалювання сухої рослинності, зокрема, у такий нелегкий воєнний час в нашій країні.
??‍???‍? Рятувальниками Яворівське РУ ГУ ДСНС України у Львівській області постійно проводяться профілактичні рейдові заходи з метою попередження пожеж та їх розповсюдження в екосистемах, виявлення таких загорань сухостою та встановлення винних осіб.
‼️ Нагадуємо, що за чинним законодавством, порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність:
? за знищення або пошкодження рослинності зловмиснику загрожує штраф розміром від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень.
? за ті самі дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожуватиме штраф у розмірі від 6120 до 12 240 гривень.
❗️Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню, може призвести й до масштабних пожеж торфовищ та лісових масивів. Як результат, на ліквідацію таких пожеж держава витрачає значні матеріально-технічні резерви, які у теперішній нелегкий час і так є дуже необхідними.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ