Численні віряни долучилися до Всеукраїнської прощі до Страдчу

У неділю, 26 червня 2022 року, як і щороку відбулася Всеукраїнська проща УГКЦ до Страдчу. Присвячена вона була пам ’яті страдецьких блаженних та Дню мирянина. Але цього разу, на жаль, свої корективи внесла війна. Тому, за словами Митрополита Ігоря, прочан долучилося втричі менше аніж зазвичай.

Основним акцентом прощі стала Архиєрейська Божественна Літургія. Яку очолив Митрополит Львівський Високопреосвященний Владика Ігор у співслужінні із єпископом-помічником Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященним Владикою Володимиром та екзархом Харківським Владикою Василем(Тучапцем).

Владика Василь у слові проповіді наголосив на відвазі іти за Христом, попри всі труднощі життя. Вже сьогодні можемо це робити у справах милосердя, любові, допомоги одне одному. Адже через війну дуже багато є потребуючих людей…

“Люди, які були колись далекі від Бога і Церкви, приходячи до храму, отримуючи допомогу відчувають Божу присутність. Що вони не залишені самі на себе. Люди навертаються до Бога. Приходять і дякують, що Церква їм допомагає. Коли ми виявляємо милосердя Господь навертає народ до Господа. А також і воїнів”

Митрополит Львівський Ігор підкреслив, що війну зупинити може лише Бог. Саме тому треба бути стійкими у молитві та вірі. Також Владика висловив вдячність пароху Страдча о. Івану Колтуну за його старання у підготовці прощі.

Митрополит Ігор уділив присутнім, які виконали необхідні умови повний відпуст. Численні віряни мали нагоду приступити до Тайни Сповіді та Євхаристії.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ