День Української Державності: анонс заходів у Новояворівську

У п’ятницю відзначаємо День Української Державності: анонс заходів у Новояворівську.
28 липня вдруге відзначатимемо День Української Державності. Це свято встановлено Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки лежать у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.
З нагоди цього дня у Новояворівську заплановано низку тематичних заходів. Зокрема об 14:30 відбудеться Урочиста академія “В єдності сила народу” з нагоди Дня Української Державності. Захід пройде біля пам’ятного знаку “Героям Майдану”. Організатор заходу – Палац культури “Kристал” м.Новояворівськ
У внутрішньому дворику ПК “Кристал” відбудеться тематична лекція-доповідь та перегляд документального фільму:
21:00 лекція-доповідь “Зародження та становлення української державності. Теперішнє та майбутнє України очима молоді Новояворівська” від крайового ГО Скаутство Європи в Україні, громадського діяча, амбасадора міжнародного всеукраїнського руху За християнські цінності Назара Єременко.
21:30 – Перегляд документального фільму «Хто ми? Психоаналіз українців» буковинського режисера Олександра Ткачука. Організатор – КЗ “Публічна бібліотека” Новояворівської міської ради.
Довідково: «Хто ми? Психоаналіз українців» – документальний фільм Олександра Ткачука про колективні психотравми українців, як їх позбутись та стати успішною нацією. Прем’єра відбулась 10 грудня 2021 року у Чернівцях. Творці фільму вважають, що Перша і Друга світові війни, Голодомор, розстріляне відродження, репресії і тотальний контроль понад 70 років під час окупації комуністичним режимом це не просто трагічне минуле, а колективна психологічна травма, яка передалась сучасним поколінням українців, і яка не дає змоги вийти на новий рівень суспільного і державного розвитку. Вони розповідають, що документальний фільм «Хто ми? Психоаналіз українців» – це колективний сеанс психотерапії у формі кіно, за час перегляду якого українці мають можливість згадати, що сталося, зрозуміти, як це повпливало на кожного з нас та проговорити старі травми, аби в майбутньому стати здоровою і успішною нацією.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ