Депутати Яворівської міської ради затвердили параметри бюджету громадських ініціатив

Як повідомляє Яворівська міська рада, у четвер, 7 вересня, на XXXVI позачерговій сесії міські депутати затвердили параметри бюджету участі на 2018 рік.
Відповідно до бюджету участі, яворівчани, які розробили власні проекти, які б вони хотіли побачити втіленими у місті, можуть подати їх на конкурсний відбір до Яворівської міської ради. Спеціально створена комісія з питань бюджету участі координуватиме виконання основних заходів щодо впровадження та функціонування бюджету участі, аналізуватиме їх на предмет відповідності вимогам, даватиме оцінку.
На реалізацію проекту виділять – 500 тисяч гривень. Втім, на реалізацію однієї проектної заявки місто виділить не більше 50 тис. грн. Протягом вересня – жовтня мешканці Яворова зможуть подавати свої заявки, а саме з 15 вересня по 31 жовтня, до 3 листопада комісія оцінюватиме подані проекти, опісля виставить їх на голосування. З 13 до 31 листопада триватиме голосування за проекти, після чого визначатимуть переможців. Термін визначення переможців з 1 по 8 грудня, реалізовуватимуться проекти – переможці у 2018 році.
Визначення переможців проектів відбуватиметься шляхом голосування за подані проектні пропозиції. Участь у ньому зможуть взяти члени громади міста. Це можна буде зробити шляхом заповнення відповідного бланку в паперовому вигляді в міській раді, чи у електронному вигляді на відповідній онлайн – платформі, що невдовзі розпочне роботу.
Яворів, не враховуючи Львів, – одне з двох міст Львівщини, яке втілюватиме даний проект. Окрім Яворова, серед міст районного значення подібну ініціативу реалізовують у Жовкві.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ