Димінський переховується в Греції – НАБУ

За інформацією Національного антикорупційного бюро, бізнесмен Петро Димінський перебуває на території Греції. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на постанову Вищого антикорупційного суду від 7 жовтня.

Адвокат ексміністра Ігоря Насалика оскаржував відмову детектива НАБУ в проведенні одночасного допиту його клієнта і Димінського. Детектив вважає, що проведення одночасного допиту є правом, а не обов’язком детектива і, на його думку, захисник має на меті провести додатковий допит свідка Димінського, оскільки Насалик взагалі заперечує факт укладення договору позики.

Детектив послався на висновок експерта про те, що підписи в договорі позики від 10 липня 2014 року були зроблені, ймовірно, в період з другої декади серпня до третьої декади вересня 2014 року. Так, експертизами частково підтверджені свідчення Димінського, тому є необхідність у з’ясуванні причин розбіжностей у свідченнях на цю мить.

Детектив також повідомив, що свідок Димінський перебуває на території іншої держави, тому проведення одночасного допиту неможливе, оскільки його організація потребує відповідних погоджень з Міністерством закордонних справ України та посольством України в Греції.

Як відомо, НАБУ розслідує справу за підозрою ексміністра енергетики Насалика в недекларуванні 3,2 млн доларів позики у бізнесмена Димінського. Зараз розслідування завершено. 6 липня 2017 року Димінський подав судовий позов до Насалика про стягнення відсотків.

18 серпня 2017 року сталася смертельна ДТП за участю автомобіля Димінського. Через кілька днів після аварії бізнесмен покинув Україну на приватному літаку. У грудні 2017 року його оголосили в національний розшук і суд дав дозвіл на його затримання. Інтерпол шукати Димінського відмовився. Також повідомлялося, що справу про ДТП призупинено.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ