Діяльність комунального підприємства Новояворівська стане прозорішою

Для забезпечення прозорості діяльності комунальних підприємств “Центр громадського моніторингу та досліджень” просував прийняття міськими радами Львівщини рішення “Про порядок оприлюднення інформації щодо діяльності комунальних підприємств”. Загалом експерти Центру звернулись до міських голів понад 30 міст у Львівській області.

Вже зараз відповідні рішення прийняли у Турківській, Золочівській, Перемишлянській, Жидачівській, Радехівській, Новояворівській та Городоцькій міських радах.

Відтепер комунальні підприємства цих міст зобов’язані оприлюднювати річні та квартальні фінансові звіти, аудиторські рішення щодо них, цілі підприємства, річні звіти керівника підприємства та його біографічну довідку.

Також комунальники повинні оприлюднювати договори, де однією стороною виступає саме підприємство, інформацію про операції з коштами державного або місцевого бюджету та статут підприємства.

З відповідною інформацією мешканці міст зможуть ознайомитись на офіційному сайті комунальних підприємств, якщо такі є або ж на сайті міської ради.

Крім цього міські ради будуть зобов’язані оприлюднювати будь-які рішення щодо їхніх комунальних підприємства впродовж 10 календарних днів з дня прийняття.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ