Для навчань під керівництвом інструкторів НАТО прибула бойова 54 бригада ЗСУ

У міжнародному центрі миротворчості та безпеки розпочала навчання 54 бригада ЗСУ. Цього разу під керівництвом американських інструкторів тренуватиметься батальйонно-тактична група.
Ледь не увесь бойовий склад підрозділу це добровольці ще з самого початку війни. Ще декілька тижнів тому вони тримали українську оборону на лінії фронту. У складі 54-ї бригади бійці легендарних батальйонів «Донбас-Україна», Київська Русь та «Кривбас», які відзначились ще в Іловайську та Дебальцевому.
Не бракує у підрозділі й прекрасної половини.
Читайте більше тут: Новини Яворівщини
Утворена з нуля у 2014 році 54 окрема механізована бригада одразу стала бойовою. Із невеликими перервами тримала оборону на Світлодарській дузі. Завдання на найближчі два місяці – посилено тренуватись разом із натівцями.
Разом із відважними бійцями їхні чотирилапі побратими. «Сірьога» собака бойовий, має навіть поранення, ні на крок не відходить від свого хазяїна, до якого прибився на фронті. На полігоні теж буде проходити вишкіл за стандартами НАТО.
Вони й самі можуть багато чого навчити іноземних військових. У червні саме ці хлопці звільнили для України два населених пункти поблизу Горлівки, а місяцем раніше взяли в полон російського окупанта. Та американський досвід теж не завадить.
Загалом за стандартами НАТО навчання пройшли вже понад 10 тисяч українських військових. Вдалось підготувати більше десятка батальйонів ЗСУ.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ