Дорогу Яворів-Грушів почали ремонтувати

Стартували ремонтні роботи на автомобільній дорозі Т-14-20 Яворів – Грушів км 0+000 – км 19+500.

Про початок реконструкції дороги між Яворовом та КПП «Грушів-Будомєж» повідомила Служба автодоріг Львівської області.

Капітальний ремонт дороги виконуємо в рамках реалізації Програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні».

Метою даного інвестиційного проєкту є покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг для сприяння розвитку соціально-економічних зв’язків з країнами ЄС та прискорення соціально-економічного розвитку як держави в цілому так і Львівської області.

«Це надзвичайно важливий проєкт для Львівщини, зокрема для прикордонних районів області, адже, відповідно до Програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні» ми відремонтуємо фактично найбільш зруйновані дороги прикордоння.» – зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Здійснення проекту передбачено в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги від 09.09.2015р.

У 2017 році Службою автомобільних доріг у Львівській області проведено процедуру закупівлі за моделлю «проектування-будівництво» на капітальний ремонт вищеперерахованих автомобільних доріг.

У ході капітального ремонту автомобільної дороги Т-14-20 Яворів – Грушів розширимо земляне полотно та проїзної частини відповідно до нормативних вимог, влаштуємо водовідведення та заміну існуючих залізобетонних труб, а також конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім посиленням основи. Крім цього, проект передбачає влаштування тротуарів та освітлення в межах населених пунктів, зупинки громадського транспорту та заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху.

На сьогоднішній день проводимо земляні роботи та зрізання пошкодженого дорожнього покриття.

На даній ділянці дороги передбачено капітальний ремонт залізобетонного мосту через р. Ретичин та перебудова мосту через р. Липовець

Відремонтована зазначена дорога відповідатиме параметрам IV категорії.

Вартість ремонтно-будівельних робіт на дорозі Т-14-20 Яворів – Грушів становить 7 млн.євро.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ