Духовна хода Миру в Яворові

Учора, у неділю, 12 січня 2020 року, в Яворові відбулась традиційна духовна хода Миру, очолювана місцевими священиками УГКЦ, під час якої люди різних конфесій молилися за спокій та злагоду в Україні.
Подію було приурочено Всесвітньому дню миру та посланню Папи Франциска з цієї нагоди.

Стартував молитовний похід в церкві Преображення Господнього, що в мікрорайоні Яворова «Велике Передмістя», а завершився в стародавньому храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що на «Малому Передмісті».

Організатори духовної ходи Миру – парафії церков, Яворівська міська рада та ГО «Молодь Яворівщини».

Священик, отець Олег Тишкун зачитав традиційне Різдвяне послання Місту і Світові Папи Римського Франциска, в якому понтифік підтримав Україну словами: «Будь світлом, Викупитель світу, для дорогої України, що добивається конкретних рішень для досягнення міцного миру».

А Яворівський отець-декан УГКЦ Степан Кобасяр додав, що цю духовну ходу Миру Яворів офірує Україні.

Вулицями Яворова люди йшли цілими родинами. Несли лампадки, колядували. Зупинялася процесія, щоб дружно помолитися, послухати проповіді священиків, – біля Хреста, що на роздоріжжі, від якого пролягає шлях до постійного місця дислокації легендарної 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила та церкви Покрови Пресвятої Богородиці, що в Яворівському гарнізоні; храмів Успення Пресвятої Богородиці та Святого Юра; пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому; римо-католицького костелу святих апостолів Петра і Павла.

Хода Миру в Яворові тривала близько трьох годин.

Наприкінці молитовної ходи Миру, в мікрорайоні Яворова «Мале Передмістя» люди зайшли в стародавню дерев’яну церкву Різдва Пресвятої Богородиці, де помолилися за припинення кровопролиття в державі, а також – за душі українських воїнів, які за вірність присязі народові та любов до України заплатили на Сході життям.

Супроводжували процесію по всьому Яворову поліцейські.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ