Двоє військовослужбовців удостоєнні орденів «За мужність» ІІІ ступеня посмертно

Двох військовослужбовців 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ було посмертно нагороджено орденами «За мужність» III ступеня. Нагороди родинам загиблих урочисто вручили в присутності представників влади і командування 184-го Навчального центру.
Військовослужбовці загинули в боях під Авдіївкою куди були відряджені від 184-го Навчального центру до 72-ої ОМБр. Роман Мамасуєв загинув 22 грудня 2016 року від кулі снайперу, Дмитро Шматко – 22 березня 2017 року під час мінометного обстрілу українських позицій. Учасники заходів вшанували пам’ять загиблих та відвідали їхні могили.
Родини загиблих вирішили передати особисті речі хлопців військовому музею 184-го Навчального центру. Зокрема, мати Романа Мамасуєва передала польову форму, в якій загинув її син, як нагадування про героїчну пожертву заради майбутнього наступних поколінь. Також, близькі та рідні Дмитра та Романа отримали запрошення від командування 184-го Навчального центру на відкриття пам’ятного меморіалу на честь загиблих військовослужбовців.
Довідка
Дмитро Шматко. Служив на посаді інструктора у 184-му Навчальному центрі Академії сухопутних військ, в/ч пп В4264 (Яворівський полігон). Точне місце смерті в медіа не назване, дата – 23 березня.

11192022_360714

Роман Михайлович Мамасуєв народився 20 лютого 1983 року, у місті Алушта (АР Крим).
У 2016 році підписав зі ЗСУ контракт. Спочатку поїхав у навчальний центр у селі Старичі. Він був у званні прапорщика. 30 листопада цього року Роман Михайлович прибув на війну. Старший лейтенант, вогнеметник роти радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту 72-ї окремої механізованої бригади. Загинув 22 грудня вранці, біля міста Авдіївка, внаслідок кульового поранення у шию. 24 грудня Героя поховали у рідному селі Велика Криниця. У нього залишились мати, вітчим, сестра, дружина та дві доньки.

img_45117_2_1

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ