Черги на кордоні до Польщі значно збільшились

До недавна, перетнути українсько-польський кордон з меншими витратами часу було цілком реально через невеликий пункт пропуску Будомєж-Грушів, в середньому за 2-3 години, а часом і за 40 хвилин.
Цей пункт із спільним контролем знаходиться в Яворівському районі між великими пунктами пропуску Краковець-Корчова та Рава-Руська-Хребенне, на автодорозі ЛюбачівНемирів.
Дорога до пункту пропуску була далеко не ідеальна, але їхати цілком можна було, зважаючи на те що довго в черзі стояти не доведеться. Різко ситуація змінилась у цьому році. Із зимовим снігом залишки асфальту зникли, подекуди залишились великі відрізки лише грунтової дороги, яка стає не проїздною для легкових машин під час відлиги чи дощу.
Проблеми з дорогою дуже неприємна ситуація, але на сьогоднішній день і надії на швидке перетинання кордону немає. Черги на кордоні значно збільшились на всіх пунктах пропуску, оскільки посилили контроль на кордоні з Європейським Союзом. І час на перевірку людей та транспортних засобів збільшився.
Щодня приблизно кількість авто, що очікують перед в’їздом на пункт пропуску Грушів-Будомєж зі сторони України складає 80-120 автомобілей. Це мінімум 5-6 годин, за умови що польська сторона оперативно працює. Тепер вам не допоможуть додаткові аргументи на швидший перетин кордону у вигляді квитків на літак, службового відрядження, тощо. “Пільгами” у цій ситуації є наявність малих дітех (вік до 2 років) чи інвалідність.
Аналогічно, нереальними стали черги і на зворотній дорозі – зі сторони Польщі в’їзд в Україну неприємно вражає.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ