Форум «Практичні аспекти децентралізації та розумного зростання об’єднаних територіальних громад»

Учора, 23 березня, в місті Яворові стартував дводенний форум «Практичні аспекти децентралізації та розумного зростання об’єднаних територіальних громад».
Подія відбувається під егідою Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини.
У рамках форуму у гімназії імені Осипа Маковея міста Яворова для старшокласників відбувся відкритий урок на тему: «Моя громада – найкрутіша!», який провів консультант з Києва, директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, український політик Анатолій Ткачук.
Розмова з гімназистами відбулася у формі діалогу. Дев’ятикласники висловили своє бачення принад Яворова та перспектив розвитку міста. Найбільше гостю зі столиці заімпонували думки молоді щодо сприятливого інвестиційного клімату на Яворівщині, їхнє прагнення зробити місто європейським не лише за географією, а й за соціально-економічним розвитком.
Під час анкетування головними думками були належний ремонт доріг в Яворові, створення розважально-торговельних комплексів, задіяння басейну, льодової арени, забезпечення робочими місцями батьків. Що стосується принад Яворова, то гімназисти найперше висловились за зручне географічне розташування поблизу кордону з державами ЄС та доброзичливість місцевих мешканців.
На запитання консультанта Анатолія Ткачука, де б вони хотіли жити: у Парижі, Варшаві чи Львові, гімназисти одностайно виловили «за» – Львів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ