Французи визначилися із ділянкою для сміттєпереробного заводу у Львові

Французька компанія Egis визначилася із ділянкою, яка найкраще підходить для будівництва сміттєпереробного комплексу для Львова та частини області.
Після півторамісячної роботи, компанія визначила земельну ділянку на вулиці Пластовій біля ТЕЦ-2 у Львові найкращою для будівництва такого комплексу.
Було запропоновано три місця: ТЕЦ-2 біля Львова, колишній кар’єр у Добрянах та на місці колишнього кар’єру “Сірка” міста Новояворівськ. Провівши огляд цих місць, оглянувши різні технічні параметри, підвели підсумки – Новояворівська “Сірка” не підходить з точки зору природоохоронності.
Зосередили увагу на Добрянах та ТЕЦ-2. Якщо порівнювати ці два об’єкти, то надають перевагу, де є ТЕЦ-2, враховуючи доступність зі Львова та наявність інфраструктури.
Водночас заступник міського голови із питань ЖКГ Сергій Бабак зазначив, що розглядається можливість використання майбутнього заводу для вироблення енергії.
«Це земельна ділянка, яка відведена ТЕЦ-2 на околиці міста. Там історично передбачалося будівництво вугільних блоків. Оптимально там може бути комплекс з переробки сміття. Як варіант, коли сміття утилізується, можна буде виробляти електричну енергію», – заявив посадовець.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ