Голови ДВК у 122-ому окрузі підписували незаповнені накладні

Спостерігачі ОПОРИ фіксують ймовірні факти зловживань головами та членами комісій. Про це йдеться у ОПОРА Львів.

Голови дільничних виборчих комісій у 122-ому окрузі підписували незаповнені видаткові накладні на канцтовари та інший асортимент.

14 липня 2019 року спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували, що у приміщенні окружної виборчої комісії №122 (центр місто Яворів) голови ДВК ставили підписи та мокрі печатки на незаповнених видаткових накладних. На документах зазначено лише перелік асортименту (папки, маркери, ручки, лампочки, фарби). Графа, де має бути вказано кількість цих товарів, які отримують голови ДВК – порожня.

На прохання спостерігачки мережі ОПОРА пояснити ситуацію та показати місткість самого пакету з товарами, голова та члени ОВК №122 відмовилися. Відтак спостерігачка викликала поліцію і написала заяву щодо перевірки законності дій членів окружної виборчої комісії №122 під час зафіксованого факту. Ймовірно кількість канцтоварів та інших предметів у пакетах може не збігатися із тим даними, які згодом будуть вказані у видаткових накладних.

“Проводити відеофіксацію ймовірного порушення спостерігачці мережі ОПОРА перешкоджав діловод Юрій Кенцало, який допомагав керівництву ДВК підписувати ці накладні”, – зауважили у статті.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ