Громадянин Туреччини видавав себе за німця

У суботу, 14 жовтня 2017 року, на контрольно-пропускному пункті «Краковець» прикордонники затримали громадянина Туреччини, який намагався виїхати до Польщі за паспортом громадянина Німеччини. Про це повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону. Також чоловік спробував підкупити прикордонника хабаром у розмірі понад тисячу євро.
Під час оформлення автомобіля «Вольво», в якому перебували двоє іноземців, у прикордонного наряду виникли сумніви щодо належності паспорта пасажира автівки: адже за кермом перебував громадянин Туречини, а пасажир надав на паспорт із німецьким громадянством. Також правоохоронці помітили, що фотографія у документі суттєво відрізнялася від рис обличчя 44-річного чоловіка, тож його запросили на співбесіду. Правоохоронці з’ясували, що паспорт подорожуючому не належить, а сам чоловік згодом зізнався, що є громадянином Туреччини. В автівці згодом знайшовся його власний паспорт.
Прикордонники роз’яснили подорожуючому суть ряду вчинених ним правопорушень та розпочали оформлення відповідних процесуальних документів. Порушник спробував уникнути відповідальності і перетнути незаконно державний кордон та запропонував офіцеру прикордонної служби хабар у розмірі 1150 євро. Це правопорушення також було детально задокументовано, а на місце події прикордонники викликали співробітників внутрішньої безпеки та Національної поліції.
За спробу незаконного перетинання державного кордону України із чужим паспортом затриманий відповідатиме перед судом.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ