Ігор Ляшенко… Герої не вмирають!

Ігор Ляшенко — український військовик, підполковник, командир механізованого батальйону 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького Сухопутних військ Збройних сил України. Загинув в ході антитерористичної операції на Донбасі.

Ігор Ляшенко народився 14 вересня 1977 року і виріс у Шепетівці (Хмельницька область). Після закінчення школи вступив до Одеського інституту Сухопутних військ України. Службу розпочав в Яворові у 24-й окремій механізованій Залізній бригаді імені Данила Галицького.

Мешкав у місті Яворів, був одружений, мав сина і доньку.

У четвер, 19 червня 2014 року, українські військові відтісняли терористів по лінії Ямпіль — Закітне у Краснолиманському районі Донецької області. Представники розвідроти разом з підполковником Ляшенком потрапили в засідку терористів. Семеро військових загинули — підполковник Ігор Ляшенко, капітан Степан Воробець, лейтенант Кравчук Володимир, старший сержант Повстюк Андрій, старший солдат Юрій Прихід, солдати Віктор Сивак, Віктор Семчук, Микола Шайнога і тіла двох ще не знайдені, можливо, вони повністю згоріли в БТРі. Троє було поранено, один з них — важко поранений.

Ігор Ляшенко нагороджений орденом Богдана Хмельницького I ст. (21 серпня 2014р.) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов’язку (посмертно).
«Він першим з бригади пішов на виконання бойового завдання, першим вступив у бій і першим з бригади взяв цей бій на себе. Такі люди, як він, не вмирають, вони стають легендою», – такі пророчі слова сказав про комбата полковник А. Шевченко.

Ігор Вікторович живе у спогадах рідних, друзів, однополчан, документи, світлини, його особисті речі стали музейними реліквіями.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ