Ігор Ширінський… Герої не вмирають!

Підполковник Ігор Анатолійович Ширінський трагічно загинув на Яворівському полігоні.

Ширінський Ігор Анатолійович, народився 30 грудня 1967 року в смт Тарутіно Одеської області. Після закінчення середньої школи № 39 м. Кишинева в 1985 р. поступив в Одеське ВАКУ ім..Фрунзе, яке закінчив у 1989 р. З 1989 -1991 р. проходив службу в Західній групі військ в Німеччині.

З 1991 р. проходив службу у 24 механізованій дивізії ЗахОК на посадах: командир взводу, командира батареї арт. Розвідки, начальника розвідки полку, командир дивізіону, начальника артилерії механізованого полку. З того часу проживав у м. Яворові. Тут одружився.

З листопада 2005 року звільнений на пенсію у званні підполковника. 28 січня 2015 року призваний по мобілізації на військову службу в/ч ПП В4264 та призначений на посаду викладача циклової комісії підготовки фахівців самохідної артилерії великої потужності відділення підготовки фахівців ракетних військ і артилерії.

5 серпня 2015 близько на території навчально-тренувального комплексу Яворівського полігону після завершення навчальних занять зі спеціальної підготовки тактичного виконання стрільб при спалюванні залишків пороху від зарядів на офіцера і ще двох солдатів загорілася форма. Всі троє отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Сильні опіки були у досвідченого офіцера-інструктора, які має понад 20 років військового стажу – це підполковник Ігор Ширінський, в якого було обпеченим понад 70% тіла.

Потерпілого терміново доставили в Київський військовий шпиталь, де вночі 10 серпня мобілізований офіцер з міста Яворова, підполковник Ігор Анатолійович Ширінський, 1967 року народження, – помер.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ