Ініціативна група міста Новояворівська у всеукраїнському проекті з картування громад

Місто Новояворівськ стало одним із переможців конкурсу з картування громад.
Новояворівськ у проекті представляють Іван Більський ТКЯ «Гостинець», Ірина Куропась АМЕР Яворівщини та керівник бібліотеки – філії для дорослих м. Новояворівська Яворівської центральної районної бібліотеки.
«Картування громад – це процес визначення поточного стану громади, до якого залучаються не тільки влада і експерти, але й рядові мешканці. Він дає можливість зробити оцінку ресурсного потенціалу громади, озвучити невирішені питання, спільно виробити ідеї та закласти основи для розвитку міста. Виявлення та мобілізація внутрішніх ресурсів громад є основою для забезпечення сталого розвитку територіальних громад. Якщо ми хочемо досягнути справді глибинних змін, треба впроваджувати відкриті й демократичні процедури розробки й прийняття рішень. Необхідно кожній потенційно об’єднаній територіальній громаді розробити стратегічний план розвитку, мешканці повинні знати куди вони ідуть, адже дорога у невідомість завжди породжує страх і недовіру. Ці стратегічні плани мають базуватися на аналізі і дослідженні наявних ресурсів та потенціалу, адже кожна громада володіє своїми унікальними ресурсами і необхідно навчити правильно ними розпоряджатися для ефективного і сталого розвитку. Навіть добровільне об’єднання повинно базуватися на економічній доцільності та ефективній самоврядності громад.
Бібліотеки повинні стати платформою (ресурсним центром) де влада, громада і бізнес обговорюватимуть проблеми, та шукатимуть шляхи їх вирішення. Залучення громадян до процесу прийняття рішень є запорукою розвитку місцевих демократій та сталого розвитку міста та громади”, – наголосив Іван Більський.
Проект реалізується в межах проекту «Містки громадської активності», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ГО «Центр культурного менеджменту» (Львів) у партнерстві з ВГО «Українська бібліотечна асоціація», Благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро) та Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава) у 2016-2018 рр.
19399735_1901047276816168_9005760230924390391_n

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ