Інспектора Львівської митниці підозрюють у зловживаннях на понад 300 тис. грн

Інспектора митного поста “Краковець” Львівської митниці підозрюють у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.
“Слідчим відділом прокуратури Волинської області повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, а також у службовому підробленні (ч.2 ст.364, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України) державному інспектору відділу митного оформлення № 4 митного поста “Краковець” Львівської митниці Державної фіскальної служби України”, – йдеться у повідомленні.
Митник, діючи з корисливих мотивів, з метою одержання незаконних переваг одним із приватних підприємств, які полягали у несплаті передбачених законодавством обов’язкових митних платежів при ввезенні на територію України будівельної техніки для залишення на митній території України, здійснив протиправне завершення її митного оформлення.
Одержавши для роботи з митного поста “Луцьк” митну декларацію в режимі реекспорт, інспектор 25-го травня 2017-го року, достовірно знаючи, що техніка не в’їхала до зони митного контролю в напрямку виїзду з України, підтвердив її митне оформлення та вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про те, що підприємство вивезло її з території нашої держави.
Діями митника державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму понад 307 тис. грн, що у 250 та більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян і є тяжкими наслідками.
Митника затримано. Вирішуються питання про відсторонення інспектора від посади та обрання йому запобіжного заходу.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ