Інструктори для сержантського складу

У 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ, що розташований у селі Старичі. більше двох десятків українських військовослужбовців отримали сертифікати про завершення курсів базової підготовки інструкторів для сержантського складу.
Вишкіл інструкторів проводиться вже вп’яте. Важливо, що впродовж двох тижнів українських військовослужбовців навчають, зокрема, й професійні сержанти Збройних сил Латвії.
За словами начальника курсу старшого сержанта першого класу Збройних сил Латвії Вілніа Карлсбергса, в українських військовослужбовців високий рівень підготовки. Втім, курс був надзвичайно інтенсивним і спрямовувався на мотивацію й розуміння, адже інструктор і солдат мають зрозуміти, чому вони мають виконувати ту чи інакшу дію у встановленому порядку, і саме під час навчання це все детально пояснювалося.
«Цієї мети вдалося досягти. Я був приємно вражений якістю підготовки українських військовослужбовців. Ми й самі намагалися в них навчитися, адже в багатьох з них вже є бойовий досвід», – підкреслив іноземний військовослужбовець.
Усі курсанти були розподілені на невеликі групи по 5-7 чоловік, що сприяло більш якісній підготовці. Особливу увагу викладачі приділяли методиці пересування на полі бою, веденню вогню тощо. Заняття були організовані таким чином, що деякі з них проводили самі курсанти. Адже після завершення вони вже самі навчатимуть військовослужбовців.
Вперше за весь час проходження курсів їх успішно завершила військовослужбовець-жінка. Відтак, вона стане поки єдиною жінкою-інструктором у 184-ому Навчальному центрі.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ