Іван Пазин “Мій син загинув за рідний край…”

У рамках проекту “Мій тато захищає Україну” Іван Пазин проведе поетичне турне: “Для утвердження гідності і рідного слова”.
Зустріч з Іваном Пазином відбудеться 6 квітня о 13.00 год., в Яворівській ЦРБ ім. Ю. Липи.
Відбудеться поетичний майстер-клас і виступ з авторськими віршами поета.
Іван Пазин – заслужений діяч мистецтв України, лауреат Всеукраїнських поетичних конкурсів, занесеного до Національного Реєстру Рекордів за найдовше декламування власних віршів напам’ять без перерви.
На творчій зустрічі можна замовити в автора вірші на будь-яку тематику з автографом поета.
Довідка
Народився Іван Пазин у сім’ї селянина. Чотири класи закінчив у селі Шутово, а решта – у сусідніх селах Калинівці та Рогізні. З дитячих років почав писати вірші. Після школи 1973-1975 навчався у Львівському технічному училищі №1 за спеціальністю “слюсар-інструментальник”. Після закінчення училища працював у Яворівській квартирно-експлуатаційній частині на посаді оператора. У 1976 році пішов до армії. Служив в Одеському окрузі на о. Зміїному. Після армії працював на Яворівському виробничому об’єднанні «Сірка» складачем поїздів. З 1979 по 1984 заочно навчався у Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту. Через шість років заочно вступив на факультет журналістики у Львівський національний університет ім. Івана Франка. У 1993 році став головою районного товариства «Знання». У цей же період працював у Яворівській державній адміністрації завідувачем аналітичного відділу. З 1997 працював на посаді першого заступника голови обласного товариства «Знання». З 2000 року працював заступником проректора з виховної роботи у Львівському національному аграрному університеті. З 2016 року – директор військового музею. Заслужений діяч мистецтв в Україні.
Батько двох синів Пазина Тараса та Пазина Дмитра.
Автор трьох поетичних збірок “Простір із прірв і круч” (1996), “І знову зло я кличу до бар’єра” (1998), “Феєрверк слова”(2000). У 2003 вийшло доповнене видання збірки “Простір із прірв і круч”.
Встановив рекорд у 2003 році “Для слави нації і рідної землі”, у Львівському палаці мистецтв за 12 годин 3 хвилини на пам’ять прочитав 233 поезії, кожна з яких у середньому тривала п’ять хвилин.
15 жовтня 2015 року встановив новий рекорд, 12 годин 14 хвилин читав власну поезію. Цей рекорд присвятив своєму синові Тарасові Пазину, який загинув у зоні бойових дій на Донбасі, а також всім загиблим українським бійцям.
2011 – нагороджений ювілейною медаллю «20 років незалежності України».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ