Книга обліку доходів і витрат

Яворівське відділення Городоцької ОДПІ нагадує, що фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару.
Форма Книги, яку ведуть фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність) та Порядок її ведення затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 19.09.2013 № 481.
«Ненадання платником податків фіскальним органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю, тягнуть за собою накладання штрафу в розмірі 510 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, тягнуть за собою накладання штрафу в розмірі 1020 гривень. Поряд зі штрафами до порушників застосовується і адміністративна відповідальність», – звернув увагу завідувач сектору податків і зборів з фізичних осіб Яворівського відділення Городоцької ОДПІ Ігор Процик.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ