Комісія облради відвідала Яворівщину

Вчора, 8 серпня, керівництво комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та працівники апарату Львівської обласної ради під час робочої поїздки відвідали Яворівський район, з метою перевірки об’єктів, що реалізовуються у 2017 році за рахунок коштів ДФРР, у межах Програми обласного Конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, бюджету розвитку обласного бюджету та інших цільових обласних програм.
Робоча група проінспектувала в районному центрі хід виконання капітального ремонту дороги на вул. Маковея. Депутати констатували, що будівельні роботи тут відбуваються інтенсивно. Нагадаємо, що на ремонт автошляху з обласного бюджету виділили 2,5 млн грн.
Крім того, у Яворові за кошти обласного бюджету вже придбали сміттєвоз – 1,2 млн грн.
Приємно, що діти цього міста відтепер виховуватимуться в реконструйованому ДНЗ, а харчуватимуться стравами, приготовленими в новому харчоблоці. Ці роботи з обласного і місцевого бюджетів профінансували на 930 тис грн і 300 тис грн відповідно.
Далі «інспектори» оглянули об’єкти в м.Новояворівськ. Тут за програмою мікропроектів уже встановили 5 дитячих майданчиків. Робоча група відвідала 2 з них: на вул. Львівській і вул. Юрія Липи. Голова бюджетної комісії ЛОР, оглянувши ці конструкції, висловив застереження щодо якості і надійності встановлених дитячих майданчиків.
Робоча група, аналізуючи реалізацію освітніх мікропроектів, зауважила, що роботи тут вже завершені, зокрема здійснено:
– капітальний ремонт приміщень із заміною віконних блоків на енергозберігаючі в Яворівській гімназії ім. Осипа Маковея.
– капітальний ремонт приміщень із заміною дверних блоків у Новояворівському ДНЗ №1.
Під час огляду Народного дому в с. Терновиця сільський голова запевнив, що як тільки буде отримано експертний звіт на проектну документацію, одразу буде підписано угоду з підрядною організацією і розпочато роботи. Водночас мешканці села вже розпочали демонтажні роботи.
Крім того, під час поїздки було оглянуто ДНЗ №1, школи №3 і №1 м. Новояворівська. Зокрема, заступник керуючого справами обласної ради – начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв’язків звернув увагу на нерозпочаті роботи по встановленню вікон у школі №1 і на господарські недопрацювання на території закладу.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ