“Краковець” обгородили колючим дротом

Кілька днів тому пункт пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні обгородили спіральним ріжучим дротом, що тягнеться ліворуч і праворуч від брами в’їзду.
10 вересня лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі планує в’їхати з Польщі до України через «Краковець». Прихильники Саакашвілі анонсують мирну громадську акцію, обіцяють розкласти наметовий табір неподалік від пункту пропуску.
Прикордонники відмовляються коментувати ситуацію, чому обгороджений пункт пропуску. Неофіційно відомо: щоб унеможливити прорив активістів на кордон. Також перед в’їздом на пункт пропуску кілька тижнів тому встановили командно-штабну машину зв’язку. Це пов’язано, за інформацією Держприкордонної служби, з посиленням заходів безпеки на всіх ділянках українського кордону через проведення російсько-білоруських навчань «Захід-2017».
Саакашвілі анонсував своє повернення до України 10 вересня.
Як відомо, 27 липня президент Петро Порошенко позбавив Міхеіла Саакашвілі громадянства України, а 5 вересня Міністерство юстиції отримало третій запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу цього політика.
Українські прикордонники зазначали, що не збираються його впускати до країни, оскільки український паспорт політика вже недійсний.
Сам екс-глава Одеської обладміністрації, за його ж словами, подорожує з українським паспортом.
Державна прикордонна служба України звертає увагу тих, хто планує брати участь у цих зібраннях, на те, що у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі діють особливі правила – прикордонний режим, який регламентує порядок в’їзду, перебування, проживання, пересування поблизу кордону громадян України та інших осіб. Тому просять дотримуватись встановлених законодавством норм та правил.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ