Лекція для школярів на податкову тематику

Школярі Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 прослухали лекцію на податкову тематику від фахівців фіскальної служби.
В.о. начальника Яворівського відділення Городоцької ОДПІ Юрій Володимирович Скварій розповів про завдання, функції та права ДФС. Зазначив, що Державні податкові інспекції починаючи з 2017 року здійснюють сервісне обслуговування платників податків; здійснюють реєстрацію та ведення обліку платників податків та платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням; формують та ведуть Державний реєстр фізичних осіб – платників податків, Єдиний банк даних про платників податків – юридичних осіб, реєстри, ведення яких покладено законодавством на контролюючі органи; виконують інші функції сервісного обслуговування платників податків, визначені законом.
Зауважив, що для надання якісних адміністративних послуг в територіальних органах ДФС функціонують Центри обслуговування платників податків
Юрій Володимирович розповів молоді багато важливих і корисних речей, які стануть їм у нагоді і у студентському житті, і потім, коли вони будуть працювати. Це і особливості оподаткування доходів фізичних осіб у 2017 році, і нові правила нарахування та сплати єдиного соціального внеску, податку на нерухоме майно, транспортного податку, а також зміни стосовно спрощеної системи оподаткування. Значну увагу приділив питанню декларування доходів громадян, отриманих у 2016 році. Цікавим для школярів стало знайомство з оновленим електронним кабінетом платника податків, який реалізований у вигляді захищеного Інтернет-порталу та працює у режимі реального часу.
Податківці запланували провести лекції в інших освітніх закладах Яворівщини.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ